گياه شناسی

خواص بادام

 بادام درختي است كه ميوه و مغز ميوه آن كاربرد بسيار در صنايع مختلف غذايي و دارويي دارد. مغز بادام شيرين و تلخ هردو داراي روغن است كه از روغن بادام تلخ در درمان التهابات پوستي و از روغن بادام شيرين در تهيه كرمها استفاده مي شود. همچنين مغز بادام شيرين فاقد نشاسته است و از آرد آن مي توان در تهيه كيك و بيسكوئيت براي بيماران ديابتي استفاده كرد.بادام حاوي ويتامين  E ، فيبر، پروتئين و غني از روغنهاي monounsaturated است كه كاهش دهنده LDL-Cholesterol مي باشد. مغز بادام تلخ حاوي تركيبي دي ترپني به نام amygdaloside است كه در صنايع داروسازي كاربرد دارد. بخش اپي كارپ ميوه بادام كه نوعي شفت در نظر گرفته مي شود در توليد غذاي دام مورد استفاده است. همچنين اين بخش از ميوه داراي تركيبات تري ترپنوئيدي و برخي تركيبات اسيدي مانند بتولينيك اسيد است كه داراي تاثيرات ضد التهاب، ضد HIV و ضد فعاليتهاي سرطاني است. علاوه بر اين، اپي كارپ داراي نوعي تركيب جديد سزكوئي ترپني به  نام amygdalalactone است كه داراي تاثيرات بيولوژيك مختلف از جمله خاصيت سيتوتوكسيك براي سلولهاي تومور و از بين برنده حشرات مي باشد.

از نظر يهوديان ، بادام سمبل هشياري، عهد و نويد است. مسيحيان بادام را سمبل  تولد بكرزايانه حضرت مسيح مي دانند(به خاطر گلدهي زودهنگام آن در اواخر زمستان و اوايل بهار) و در آثار نقاشي مربوط به دوران طفوليت ايشان، حلقه اي از بادام ديده مي شود كه نمادي از حضرت  مريم است. همچنين در انجيل نيز چند بار از بادام نام برده شده است. چيني ها بر اين باورند كه بادام مظهر غم و اندوه فراوان است و هنديها نيز معتقدند كه مصرف بادام براي مغز مفيد است. در ايتاليا در مراسم عروسي شاخه گلدار بادام توزيع مي شود كه نماد ثمربخشي و بركت زندگي است. در اشعار قديمي در ادبيات جهان نيز گل بادام سمبل اميدواري است.                 

 

+ مهناز وفادار ; ٦:٠٧ ‎ب.ظ ; چهارشنبه ٢٧ اردیبهشت ،۱۳۸٥
comment نظرات ()